Как новосъздадени компании се превръщат в еднорози - НоваториТЕ с Алекс Попов от Uber

В брой 19 на предаването ни НоваториТЕ си говорим с Алекс Попов, Site Engineering Lead в Uber в София.


От МOVE.BG, публикувана на 18 септември 2018

Как един стартъп се превръща в многомилионна компания? Как новосъздадени фирми се превръщат в еднорози? С какво инженерните организации са по-различни от утвърдените предприятия? Защо тяхната иновативна инженерна и продуктова култура им помага да бъдат успешни?

По тези въпроси си говорим в новия брой на НоваториТЕ с Александър Попов - Site Engineering Lead в Uber, американският стартъп за споделено пътуване. С Алекс коментираме, също така, какво е да работиш в еднорог от Силициевата долина, какво е присъствието на Uber в София и как фирмата се позиционира на фона на заобикалящата ги среда в България - услуги, аутсорсинг и по-малки стартъпи.

Гостът 

Алекс притежава над 18-годишен опит в софтуерното инженерство и през последните седем години участва в създаването и управлението на голям брой бързо развиващи се софтуерни компании. Работи активно и като консултант на редица новосъздадени бизнеси в София.

Към момента е начело на инженерния екип на най-големия еднорог в световен мащаб в София - Uber . Преди това Алекс е работил за Skyscanner (също еднорог по онова време) във Великобритания, а по-късно създава и оглавява техния екип в България.

НоваториТЕ

НоваториТЕ е ежемесечно предаване за технологии на MOVE.BG, което събира историите на български предприемачи от целия свят и разкрива движещите сили зад успеха на техните компании. Всеки епизод разказва за една конкретна индустрия през перспективата на успешни български предприемачи в нея.

НоваториТЕ  е част от EDIT (Economic Development via Innovation and Technology): една програма на MOVE.BG в подкрепа на дигиталния бизнес. Анализираме световни и локални тенденции, дискутираме съществуващите проблеми пред стартиращи и млади компании и заедно търсим решения за създаването на среда, която подкрепя иновациите и привлича инвестиции. Работим за насърчаване на взаимодействието между различни представители на дигиталния бизнес, обмена на опит и идеи и изграждането на една съвременна дигитална екосистема.

Заедно променяме България!

Автор
още по темата

още от Решения за България: Digital