Млади български художници представят различен поглед към водата

Първата от специалните мисии на MOVE.BG за устойчиво развитие през 2020 година - "Мисия: ВОДА" - представя пет талантливи творци от НХА..


От Марин Маринов, публикувана на 20 февруари 2020

Водата като извор на живот. Водата като емоция. Водата като вдъхновение. 

Водата през погледа на пет талантливи творци от Националната художествена академия. Пет различни гледни точки. Пет невероятни прочита.

Това те очаква до в сърцето на София - в Coworking by MOVE.BG"Вода: изложба живопис" е част от Мисия: ВОДА” - първата за 2020 година тема на MOVE.BG, посветена на устойчивото развитие. Като част от мисиите ни предоставяме възможност на млади художници да изразят чрез творчеството си значимостта на фундаментални за човечеството и неговото бъдеще теми.

Изложбата включва творби на Ангеларий Димитров, Ивана Петрова, Наташа Ноева, Северина Даниелова и Тина Хамзе. Картините са създадени в продължение на две години, а някои от тях през последните месеци. Авторите са част от Млади български художници - група, която подкрепя талантливи студенти от Националната художествена академия.

Важно: изложбата е прекратена на 12 март заради мерките, свързани с коронавирус.

Откриването

Десетки любители на изкуството и запленени по устойчивото развитие хора напълниха дома на MOVE.BG по време на откриването на изложбата на 13 февруари.

MOVE.BG покани новата генерация млади художници, които представят водата, като част от практиката на организацията да среща новаторите в бизнеса, зелените проекти, науката и арт, сподели Саша Безуханова, основател на MOVE.BG.

Саша Безуханова.

"Изложбата е част от нашата "Мисия: ВОДА", чрез която искаме да покажем дългосрочните решения и да запазим чрез иновации водните ресурси за бъдещите поколения. А днес показваме как изглежда мисията вода през погледа на младите творци."

Проф. Станислав Памукчиев от НХА отбеляза, че може Coworking by MOVE.BG да не е галерия, където обикновено хората са свикнали да бъдат представяни изложби, но важна е енергията на проекта "Мисия: ВОДА" и неговата мисия. Важното е, че се поставя тази важна тема и, че се търсят светли и позитивни примери.

"Изкуството и изкуството на младите изпитват трудности. Ние творците сме изтласкани и никои не ни обръща внимание. Във ваше лице виждаме позитивната тенденция да бъде възродено изкуството на младите хора и да не бъде използвано за за политически цели, както и да не бъде експлоатирано."

Проф. Станислав Памукчиев.

Специално за откриването на изложбата MOVE.BG покани и Иван Шопов за една невероятна среща на изкуствата. Иван беше подготвил DJ set с авторска музика, която допълни атмосферата по невероятно зареждащ начин, защото музикалните творби също бяха посветени на водата.

"Водата е движение, водата е живот, водата е бизнес и символна линия на благоденствието. Затова искаме да дадем сигнал, че в България има хора, които могат да изведат страната ни напред като по вода," завърши откриването г-жа Безуханова.

Твоят принос

Разкажи ни за добър иновативен пример за устойчиво потребление на водните ресурси и участвай в нашата игра. Най-добрата идея ще получи подарък - бутилка за многократна употреба от нашите приятели от WaterToGo

Добави в Календар 2020-03-12 10:00:00 2020-03-12 17:00:00 Europe/Istanbul Млади български художници представят различен поглед към водата 20 Serdika Str, Sofia MOVE.BG contact@move.bg
Автор
още по темата

още от ART MEETS