Работилница: да пренесем тропиците у дома

Дойде време за четвъртата ни работилница за живот с нулев отпадък: ще се научим как да пълним възглавници без да вредим на природата.


От МOVE.BG, публикувана на 5 март 2020

Пренесете джунгла в града и в собствения си дом с Илияна от Ателие Трион, MOVE.BG и Dell Technologies.

Четвъртата по ред работилница на тема “Живот с по-малко отпадъци” ще се фокусира върху рециклирането. В първата част на работилница ще си говорим за:

  • Колко се рециклира в България?
  • Какво може и не може да се рециклира у нас?
  • Какви са най-добрите практики?

Във втората част ще си говорим за артистичното рециклиране, up-cycling дизайна и ръчната изработка с Илияна от “Ателие Трион”.

Ателието е обединено около идеята за вплитане на изкуство и дизайн, за представяне потенциала на отпадъчните материали,тяхната стойност и влагането им отново в продукти.

В работилницата ще използваме текстилни остатъци от производството - “дреб”, както и стари тениски, ризи и друг стар текстил, които ще вложим в пълнежа на възглавничките.

Естествени растителни отпечатъци на листа на тропични растения ще придадат на всяко ръкоделие топлината на далечните острови. Заедно със слънчевата Илияна ще преживеем атмосферата на екзотичния о-в.Бали и неговите традиции свързани с цветята и всекидневните дарове към Боговете.

Възглавничките могат да се ползват за декорация на всички помещения и мебели в интериора и екстериора.

По възможност носете стари дрехи или остатъци от текстил.

Градска джунгла

Работилницата е част Градска джунгла- една програма на MOVE.BG в подкрепа на смелите зелени идеи и иновативните бизнес проекти, които работят по възстановяването на разрушения баланс между човека и природата. Чрез работилници и уебинари, ние предлагаме практически решения за прилагане на новаторски методи за дизайн на нов вид градския живот.

Dell Technologies

Dell Technologies са един от световните технологични лидери с активна политика в подкрепа на опазването на околната среда. Компанията провежда редица инициативи за намаляване на отпадъците при производството на своите продукти, както и за опазване на природните ресурси, и намаляване на екологичния отпечатък чрез иновативни методи.

Добави в Календар 2020-03-10 19:00:00 2020-03-10 21:00:00 Europe/Istanbul Работилница: да пренесем тропиците у дома 20 Serdika Str, Sofia MOVE.BG contact@move.bg
Автор
още по темата

още от Градска джунгла