Европейската мрежа на бизнес ангелите - специален брой на НоваториТЕ с Кандъс Джонсън

В специалния брой 17 на предаването ни НоваториТЕ ви предлагаме едно специално интервю с президента на Европейската мрежа на бизнес ангелите Кандъс Джонсън.


От МOVE.BG, публикувана на 30 юни 2018

Какво представляват бизнес ангелите? Защо са важни за развитието на стартиращите компании? Каква е ролята на Европейската мрежа на бизнес ангелите (EBAN)?

По тези и други важни въпроси си говорим в новия, специален брой на предаването ни НоваториТЕ с Кандъс Джонсън, президент на EBAN. Тя е в София по повод годишния конгрес на организацията, който представлява най-големият форум на бизнес ангeли в Европа. 

След броени дни приключва управлението на г-жа Кандъс - тя заемаше поста за максималния позволен срок от два последователни двугодишни мандата. По нейна инициатива се създадоха ангелски мрежи в различни райно като Близкия изток и Африка. Тя, също така, даде началото и на редица инициативи като EurInvest Road Show, CEE Released, Rising Tide Europe и EBAN Space. Разговорът с г-жа Джонсън е на английски език.

Мрежата

Европейската мрежа за бизнес ангели, инвеститорски фондове и компании в ранна фаза на развитие е представител на над 150 организации в повече от 50 страни. Организацията започва работа през 1999 г  и една от първите ангелски мрежи в Европа. С подкрепата на Европейския съюз мрежата играе жизненоважна роля за финансирането и важна роля за развитието на малките и средни предприятия в цяла Европа.

Годишният конгрес на EBAN е едно от най-големите световни събития за рискови инвестиции в Европа и не само. То се провежда в различна държава, като тази година домакин на конгреса беше София. Събитието се състоя в Централния военен клуб на 25, 26 и 27 юни и се организира в сътрудничество с Българска асоциация на бизнес ангелите и Eleven Ventures. Едни от панелистите в програмата беше Саша Безуханова, основател на програма EDIT на MOVE.BG.

НоваториТЕ

НоваториТЕ е ежемесечно предаване за технологии на MOVE.BG, което събира историите на български предприемачи от целия свят и разкрива движещите сили зад успеха на техните компании. Всеки епизод разказва за една конкретна индустрия през перспективата на успешни български предприемачи в нея.

НоваториТЕ  е част от EDIT (Economic Development via Innovation and Technology): една програма на MOVE.BG в подкрепа на дигиталния бизнес. Анализираме световни и локални тенденции, дискутираме съществуващите проблеми пред стартиращи и млади компании и заедно търсим решения за създаването на среда, която подкрепя иновациите и привлича инвестиции. Работим за насърчаване на взаимодействието между различни представители на дигиталния бизнес, обмена на опит и идеи и изграждането на една съвременна дигитална екосистема.

Заедно променяме България!

Автор
още по темата

още от Решения за България: Digital