“РаноБудна танцува” в MOVE.BG на 13 октомври

MOVE.BG ще бъде домакин на събитието на EMPROVE и нашата changeMaker-ка Оля Минева.


От МOVE.BG, публикувана на 9 октомври 2020

На 13 октомври (вторник) ви очакваме на едно специално събитие в MOVE.BG - “РаноБудна танцува”. Организатор е EMPROVE - иновативна геймификационна онлайн платформа в подкрепа на жени, преживели насилие. Проектът е основан от нашата changeMaker-ка Оля Минева.

“Не си сама по пътя на твоето себеоткриване! Каним те на РаноБудна танцува, където в една защитена среда, чрез похватите на танца и движението, да се (само)изразим, (само)приемем, лекуваме, да се трансформираме, да се забавляваме и да споделим емоция и преживяно с други жени,” споделят от EMPROVE.

“На срещите, през танцовата форма DЕA®* ще намерим осъзнаване и задълбочаване на разбирането си за тялото, за музикалността на движението, за техниката на танца. Ще работим върху изразителността на фигурата, жеста и погледа. Ще извайваме красив силует, ще релаксираме, ще се забавляваме, ще се отърсим от тревогите си.”

“РаноБудна” стартира като дигитална кампания в края на април 2020 година.  Доброволната инициатива обединява ценна информация, вдъхновяващи истории и безплатна, професионална подкрепа за жени, които се намират в предизвикателен етап от живота си. Основна мисия на "РаноБудна" е да осведоми жени и техните близки за първите знаци, че се намират във връзка с насилник. В кампанията вече се включиха десетки жени в потенциална опасност, жени, преживели насилие и потенциални ментори и доброволци.

Програма:

“РаноБудна танцува” започва в 18:00 часа. Събитието е подходящо за жени от всяка възраст, за бременни, майки с деца. Не се изисква предварителна подготовка. Срещите се провеждат при спазване на всички противоепидемични изисквания. Програмата включва:

  • загрявка и стречинг със специално подбрани подготвителни;
  • упражнения, насочени към правилната стойка на тялото;
  • изучаване на движения и координация на пръсти, ръце, горна част на тялото и корем;
  • техника на изолация на торса и таза, плавни, отсечени и съчетани движения;
  • придвижване и движения в пространството, въртене и комбинации от стъпки;
  • хореографии;
  • свободно танцуване.

Водещ: 

Никка Анна Дерлипанска (Nikka Anna Performing Artist) е водещ на “РаноБудна танцува”. Никка завършва сценични изкуства в Рим и хореография във Флоренция, преподава йога на жени и деца. За себе си казва: “Аз съм професионален търсач на истина и автентичност. И понеже тялото рядко лъже, смятам танца за точно изразяване. Занимавам се с музика, театър и танци цял живот и вярвам, че съм от онези късметлии, които са намерили призванието си. Сигурна съм, че освен да вдъхновява, танцът има силата да лекува, да трансформира и да освобождава.”

Заповядайте, за да открием заедно един нов свят от симбиоза на различни култури, музика и движения. Те се преплитат, за да ни дадат един нов поглед към танца, забавлението и грижата към нас самите. Запишете се тук.

Внимание: събитието ще се състои при спазване на всички противоепидемични мерки, предписани от Министерството на здравеопазването и регионалните власти.

The ChangeMakers of Bulgaria

Двигателите на промяната е проект на MOVE.BG, който идентифицира, свързва и обединява променящите България в национална мрежа. България има таланти, които адресират световни предизвикателства. В MOVE.BG искаме да покажем техните лица и да стимулираме промяната от България за света.

За да създадем заедно нашето утре!

Ако ти си човек, който има ясна ценностна система и визия за позитивна социална промяна!

Ако използваш иновации и нови технологии в подкрепа на социалния и икономически напредък!

Стани част от The ChangeMakers!

Включи се сега!

*DЕA® ("Богиня") от италиански- Danza Espressiva Araba®, е хармонична форма на танц, между Изтока и Запада, която съчетава принципите на арабския танц, с тези на западния съвременен танц, включително и танцов театър. Никка завършва академията по DЕA® във Флоренция при създателките на техниката Роберта Бонджини и Гая Скудери.

Добави в Календар 2020-10-13 18:00:00 2020-10-13 20:05:00 Europe/Istanbul “РаноБудна танцува” в MOVE.BG на 13 октомври 20 Serdika Str, Sofia MOVE.BG contact@move.bg
Автор
още по темата

още от The Changemakers