MOVE.BG представя националното проучване InnovationShip 2019

Очакваме Ви на 4 декември на специалната ни конференция, за да разберете първи данните за развитието на иновативната стартъп и МСП екосистема.


От МOVE.BG, публикувана на 19 ноември 2019

Какви са технологичните тенденции в най-динамичния сектор на българската икономика? Как се позиционират българските новатори на световните пазари и как се развиват на местно ниво? Как растат иновативните компании и какви нужди за утвърждаването си като големи бизнеси назовават? Какви са тенденциите в развитието на екосистемата?

Отговорите на тези и други важни въпроси ще намерите по време на годишната ни  конференция „Дигитални траектории 2019“, когато ще бъдат представени резултатите от единственото национално проучване на иновативния стартиращ, малък и среден бизнес в България - InnovationShip 2019. Освен представянето на доклада ще имате възможност да участвате в разговора за развитието на стартъп средата с водещи експерти и лидери от дигиталния сектор, инвеститори в стартиращи бизнеси и държавни организации по време на специалния дискусионен панел „Накъде пътува дигитална България?“.

InnovationShip 2019 се провежда за четвърта поредна година като част от EDIT - отворената мрежа за дигитално развитие, създадена от MOVE.BG. Тази година в InnovationShip се включиха над 220 стартиращи, микро, малки и средни компании. Докладите от предходните години са достъпни безплатно: за 2018, 2017 и 2016

InnovationShip се представя всяка година на специална конференция с представители на екосистемата. Можете да изгледате цялото събитие от миналата година във YouTube канала ни. 

А за да разберете новите данни - очакваме ви на 4 декември (сряда) от 18:30 на бул. “Княгиня Мария-Луиза”№2, в залата на Leanplum, ЦУМ.

Събитието е отворено и безплатно, но със задължителна предварителна регистрация. Запазете своя билет тук.

Програма

18:00 – 18:30 Регистрация за събитието

18:30 – 18:35 Откриване на събитието

18:35 - 19:05 Представяне на резултатите от InnovationShip’19 от доц. д-р Антон Герунов от Катедра Икономика и управление по отрасли в Стопанския факултет на Софийски университет

19:05 - 20:05 Дискусия на експертен панел на тема “Накъде пътува дигитална България?”

Модератор: Саша Безуханова, основател на MOVE.BG и инициатор на EDIT.

Панелисти:

  • Георги Къдрев – Изпълнителен директор на Imagga;
  • Тодор Колев – председател на Comrade Cooperative и управляващ партньор на Cyrillic Ventures;
  • Любен Белов – партньор в LAUNCHub Ventures;
  • Владимир Русев - регионален Мениджър на Leanplum за Източна Европа, Турция и Израел;
  • Николай Димитров - изпълнителен директор на Българската банка за развитие;
  • Мартин Дановски - председател на УС на "Фонда на фондовете".

20:05 - 20:30 Q&A сесия

20:30 - 22:00 Нетуъркинг

EDIT

Програма в подкрепа на дигиталния бизнес. Анализираме световни и локални тенденции, дискутираме върху съществуващите проблеми пред стартиращи и млади компании и заедно търсим решения за създаването на среда, която подкрепя иновациите и привлича инвестиции. Работим за насърчаване на взаимодействието между различни представители на дигиталния бизнес, обмена на опит и идеи и изграждането на една съвременна дигитална екосистема.

Програмата EDIT на MOVE.BG организира поредица от специализирани уебинари и обучения, които дават ключови познания за развитието на дигиталните бизнеси и повишаването на инвеститорската култура в България.

Създаваме заедно нашето иновативно утре!

Автор
още по темата

още от Решения за България: Digital