Среща с иновативния стартъп Plan A

MOVE.BG беше домакин на среща-разговор с Любомила Йорданова, основателката на берлинския иновативен стартъп Plan A.


От Марин Маринов, публикувана на 21 май 2019

Знаете ли, че според изследване на “Евробарометър” 96% от българите смятат, че ние, хората, сме отговорни за опазването на природата? Какви действия обаче можем да предприем? Как реално да помогнем на околната среда? Как бизнесът може да работи с мисъл и грижа за природата?

Броени дни след изследването на “Евробарометър”, MOVE.BG организира среща с Любомила Йорданова - основателка на иновативния greentech стартъп Plan A (План А).

Plan A

Plan A е берлински компания в сферата на зелените технологии. Фокусът на платформата е образованието на тема промяна на климата, събиране на финансова помощ за проекти от целия свят от бизнеси и прозрачност за начина, по който се изразходват даренията.

“Твърде дълго ние пренебрегвахме способността на природата да променя до основи живота ни за секунди. Но вече настъпи моментът, когато вече не можем. Периоди на големи горещини, наводнения, урагани, горски пожари, безводие и суши настъпват по целия свят и десетки хора, животни и дървета загиват. Екстремните метеорологични условия във всички краища на Земята ни крещят, че промените в климата са реални и ние трябва да действаме,” споделя Любомила.

“Именно затова беше създаден Plan A. Още от първия ден, визията ни беше да подпомогнем връщането на правото да съжителстват отново в равновесие всички хора, животни, насекоми, дървета и растения на нашата планета. Както растенията и животните зависими от нас, за да живеем мирно, ние, хората, пък сме зависими от тях, за да оцелеем на нашата планета.

Ние работим за създаване на общност от загрижени момчета и момичета, които участват в широк спектър от действия за борба с климатичните промени по цял свят. Защо ли? Защото няма план Б за спасяване на нашата планета!”

MOVE.BG и опазването на природата

"Градска джунгла" е нашата програма, посветена на предизвикателството да живеем природосъобразно в градската среда. С всяка следваща година глобално процента на хора, живеещи в градовете, се увеличава. През 2018 вече 74% от населението на Европа живее в градове - ясен знак, че съществува необходимост от платформа за приложими решения как "град" и "природа" да не се превърнат в антоними.

Създаваме заедно нашето устойчиво утре!

Автор
още по темата

още от Градска джунгла