Работилница: Домашна козметика без отпадъци

Искате да се научите как да създавате козметични продукти без да вредите на природата? Очакваме ви на 14 януари на специалната работилница на MOVE.BG и Dell Technologies.


От МOVE.BG, публикувана на 7 януари 2020

Елате на 14-ти януари и открийте магията на домашна козметика с MOVE.BG и Dell Technologies. Събитието е с вход от 15 лева.

Втората по ред работилница на темаЖивот с по-малко отпадъци ще се фокусира върху микропластмасата. Тя се намира почти навсякъде, дори и в Черно море, и докато все още няма ясни доказателства затова как влияе на човешкото тяло, този вид пластмаса допринася за смъртта на стотици хиляди морски животни ежегодно.

Микропластмасата се намира в редица продукти, включително много видове паста за зъби, скраб за тяло, шампоани, други видове козметика и много почистващи препарати. 

На 14-ти януари (вторник) ще разберем дали даден козметичен или почистващ продукт съдържа микропластмаса, какво да използваме вместо него в банята и кухнята, както и ще се научим да правим 2 вида домашна козметика: скраб за тяло “Мохито” и сух шампоан от само 4 съставки. Водещ на работилницата ще бъде отново нашият zero waste експерт Татята Рехмова.

По възможност си носете чист, празен буркан (под 500мл).

ВАЖНО: Събитието е с вход от 15лв, като регистрацията е задължителна. Има само 15 места! След регистрация ще получите данни за заплащане на билета.

Атмосфера от първата работилница.

Работилниците

MOVE.BG заедно с Dell Technologies ще проведе практически работилници за живот с по-малко отпадъци, които ще се фокусират върху 5-те стъпки към постигането на нулев отпадък.

Темите на работилниците: 

  • Консуматорство по време на Коледа - изработване на коледна украса без отпадъци;
  • Микропластмаса в козметиката -изработване на сух шампоан и скраб за тяло, без пластмаса и опаковки;
  • Fast Fashion -изработване на прежда от стари тениски + плетене на поставка за чаша;
  • Рециклиране -изработка на кошче за рециклиране;
  • Компостиране -изработка на домашен компостер.

Още емоции от първото ни обучение.

Градска джунгла

Работилницата е част Градска джунгла - една програма на MOVE.BG в подкрепа на смелите зелени идеи и иновативните бизнес проекти, които работят по възстановяването на разрушения баланс между човека и природата. Чрез работилници и уебинари, ние предлагаме практически решения за прилагане на новаторски методи за дизайн на нов вид градския живот.

Dell Technologies

Dell Technologies са един от световните технологични лидери с активна политика в подкрепа на опазването на околната среда. Компанията провежда редица инициативи за намаляване на отпадъците при производството на своите продукти, както и за опазване на природните ресурси, и намаляване на екологичния отпечатък чрез иновативни методи.

Заедно с Dell Technologies Ви очакваме на 14-ти януари от 18:30 в Coworking by MOVE.BG - улица “Сердика”№20, етаж 3, София.

Добави в Календар 2020-01-14 18:30:00 2020-01-14 21:30:00 Europe/Istanbul Работилница: Домашна козметика без отпадъци 20 Serdika Str, Sofia MOVE.BG contact@move.bg
Автор
още по темата

още от Градска джунгла