Среща с берлинския стартъп Plan A: как данните могат да спасят планетата?

На 15 май (сряда) MOVE.BG Ви кани на среща с Любомила Йорданова, основателката на Plan A - берлински стартъп, който се бори с климатичните промени чрез използването на данни.


От Марин Маринов, публикувана на 7 май 2019

Защо няма план Б за спасение на планетата и трябва да действаме сега? Как можем да използваме технологиите?  Могат ли данните да ни помогнат в спасяването на планетата? Как да ги използваме като ефективно средство в борбата с климатичните промени?

Ако искате да разберете отговорите на тези въпроси, Ви очакваме на специалното събитие на MOVE.BG “Как данните могат да спасят планетата?”. На 15 май (сряда) от 18:30 часа гост ще ни бъде Любомила Йорданова, основателката на Plan A(План А) . Тя ще ни разкаже повече за the data culture в екологичните теми и защо е избрала именно този подход в борбата с климатичните промени на системно ниво.

Местата са ограничени! Запазете своя безплатен билет сега!

Plan A

Plan A е берлински стартъп в сферата на зелените технологии, създаден от Любомила Йорданова. Фокусът на платформата е образованието на тема промяна на климата, събиране на финансова помощ за проекти от целия свят от бизнеси и прозрачност за начина, по който се изразходват даренията.

“Твърде дълго ние пренебрегвахме способността на природата да променя до основи живота ни за секунди. Но вече настъпи моментът, когато вече не можем. Периоди на големи горещини, наводнения, урагани, горски пожари, безводие и суши настъпват по целия свят и десетки хора, животни и дървета загиват. Екстремните метеорологични условия във всички краища на Земята ни крещят, че промените в климата са реални и ние трябва да действаме,” споделя Любомила.

“Именно затова беше създаден Plan A. Още от първия ден, визията ни беше да подпомогнем връщането на правото да съжителстват отново в равновесие всички хора, животни, насекоми, дървета и растения на нашата планета. Както растенията и животните зависими от нас, за да живеем мирно, ние, хората, пък сме зависими от тях, за да оцелеем на нашата планета.

Ние работим за създаване на общност от загрижени момчета и момичета, които участват в широк спектър от действия за борба с климатичните промени по цял свят. Защо ли? Защото няма план Б за спасяване на нашата планета!”

Ако и ти мислиш така, очакваме те на 15 май (сряда) от 18:30 часа в дома на MOVE.BG  на улица “Сердика”№20 в София.

А след срещата, разговорът продължим с питие в "зеления" бар на Coworking by MOVE.BG. Местата са ограничени!

Създаваме заедно нашето устойчиво утре!

Автор
още по темата

още от Актуално