Откриване на Sports Tech Campus България

MOVE.BG ще бъде домакин на събитието, което ще се проведе на 20 януари, а организатори са нашите приятели от EduTechFlag.


От Марин Маринов, публикувана на 14 януари 2020

Каква е ролята на новите технологии в спорта? Как иновациите помагат на спортистите? Как новаторските решения могат да направят любимия Ви спорт още по-успешен? Защо е важно спортистите да се свързват с другите участници в сектора?

Ако се интересувате от отговорите на тези въпроси, Ви каним на едно важно и интересно събитие. На 20 януари (понеделник) в Coworking by MOVE.BG ще бъде открит българският клон на световната дигитална платформа за предприемачи Sports Tech Campus. Организатори са нашите приятели от EduTechFlag, a програма EDIT на MOVE.BG e партньор на събитието, защото знаем, че подкрепата за иновациите е ключова за развитието на всеки едни сектор, включително спорта.

Инициативата

Sports Tech Campus е отворена платформа, която свързва всички заинтересовани страни в спорта с цел стимулиране на новаторските идеи чрез обмен на опит, намиране на партньори и създаване на общи проекти. Профили могат да си създадат спортни клубове и федерации, компании, предприемачи, общини, университети, студенти, журналисти, както и дистрибутори във веригите B2B и B2C. 

“Активното развитие на спортните технологии създава необходимост от усъвършенстване на решенията базирани на технологии за представянето в спорта,” обясни Милена Крумова, основател на EduTechFlag.

Милена Крумова.

“Тактическите, оперативните и най-вече високите стратегически постижения в спорта не могат без технологии и иновации. Много световни добри практики показват, че знанието (knowledge discovery) за високото спортно майстoрство и анализи за персоналното напредване в спорта може да е предпостaвка за създаването на иновативни трeнировъчни модели и ускоряване на резултатите и постиженията."

Sports Tech Campus България

Участието на България в Sports Tech Campus е резултат от първата конференция за спортни технологии и спортен хакатон, които се проведоха през 2018 година. Програма EDIT на MOVE.BG беше също партньор на тези две събития  По време на конференция бяха споделени ключови за спортните практики теми: технологиите зад бейзбола, ултрамаратон и ориентиране в планината, екосистема на европейските стартъпи в сферата на спортните технологии, джобна изометрия, технологии за управление и проследяване на спортни събития и други.  

Досега в Sports Tech Campus  участват Австрия, Белгия, Кипър, Дания, Естония, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Ирландия, Италия, Литва, Латвия, Люксембург, Нидерландия, Норвегия, Полша, Португалия, Испания, Швеция, Швейцария, Турция и Великобритания.

“Развитието на Sport Tech Campus България ще допринесе за активизиране на сътрудничеството между различните заинтересовани страни в посока на спортните иновации и технологиите, както и многообразието от възможности за създаване на предприемачески компании в страната,” допълни г-жа Крумова.

Програма

Откриването на Sports Tech Campus България ще се проведе на английски език със следната програма:

  • 01.00 - 01.10 Откриване: Милена Крумова, EduTechFlag
  • 01.10 - 01.30 Саша Безуханова, основател на MOVE.BG и EDIT.BG, ангел инвеститор
  • 01.30 - 01.40 Георги Стоянов, част от екипа EduTechFlag, европейски шампион по айкидо, момента учи спортни технологии (ще се включи чрез скайп връзка)
  • 01.40 - 02.00 Арно Херманс, Sports Tech Experience, Нидерландия
  • 02.00 - 02.20 Борис Николов, GoStartups (Bulgaria - USA) 
  • 02.20 - 02.40 Мирослав Фиков, The Fighters
  • 02.40 - 03.00 Александър Горин, SiCS
  • 03.00 - 03.15 Обобщение: Милена Крумова, EduTechFlag
  • 03:15 - 03.45 Дискусия и въпроси с публиката

EDIT

Програма в подкрепа на дигиталния бизнес. Анализираме световни и локални тенденции, дискутираме върху съществуващите проблеми пред стартиращи и млади компании и заедно търсим решения за създаването на среда, която подкрепя иновациите и привлича инвестиции. Работим за насърчаване на взаимодействието между различни представители на дигиталния бизнес, обмена на опит и идеи и изграждането на една съвременна дигитална екосистема.

Програмата EDIT на MOVE.BG провежда ежегодното и единствено по рода си изследване на стартъп екосистемата в България Innovation Ship. Програмата организира и поредица от специализирани уебинари, които дават ключови познания за развитието на дигиталните бизнеси.

Създаваме заедно нашето  утре!

Автор
още по темата

още от Решения за България: Digital